Followers

Wednesday, 1 June 2011

Rakan 1Klik 2nd GIVEAWAY


Salam sejahtera pada pembaca. 

Disebabkan sambutan yang sangat menggalakkan menerusi peraduan Rakan 1Klik GIVEAWAY yang lalu, dengan sukacitanya kami menganjurkan siri kedua peraduan melalui blog Rakan 1Klik. Peraduan Rakan 1Klik 2nd GIVEAWAY dengan syarat yang mudah dan hadiah yang lebih lumayan.

 
Antara syarat utama yang perlu dipatuhi para peserta:

1) Jadilah follower blog Rakan 1Klik
2) Masukkan link blog Rakan 1Klik ke dalam bloglink anda.
3) Masukkan badge Rakan 1Klik 2nd GIVEAWAY di bahagian sidebar blog anda.
3) Sumbangkan mesej atau pandangan MEMBINA & BERNAS di mana-mana entry kegemaran anda. 
4) Komen yang BANYAK & TERBAIK akan disenarai pendekkan sebagai pemenang.


Hadiah yang ditawarkan berupa:

PERTAMA: Kamera Digital Samsung ES80 with 4GB memory card


KEDUA:  Hard disk 200 GB

KETIGA: Hard disk 100 GB

10 hadiah saguhati
 


Sumbangan hadiah-hadiah daripada YBhg. Ketua Pengarah, Timbalan Ketua Pengarah (Penerangan Strategik) Jabatan Penerangan Malaysia, Pengarah dan Timbalan Pengarah Bahagian Penerbitan Dasar Negara.
Peraduan ini  bermula dari 1 Jun sehingga 29 Julai 2011. Lebih banyak anda titipkan komen, lebih besar peluang untuk tampil sebagai pemenang. Selamat berjaya!

66 comments:

rusna wana said...

ha bestnya- mesti lebih ramai yg berlumba2 nk masuk contest ni..gud luck to all...

::sarah:: said...

hadiah lumayan! =)

nurulazham said...

Wow! tawaran hadiah yang membakar semangat nak join sama!

::sarah:: said...

http://amni1106875.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

story of my life said...

Salam Rakan 1klik,

saya join lagik .mana tahu ada rezeki lagi kali nie. Aminn..

nanakimie said...

nana join:)

http://nanakimie.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

☀ Izzaty Hedry☀ said...

join jgak..;)


http://cikedispedas.blogspot.com/2011/05/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

myspace said...

contest kali nak acu try test top komen...mana tau rezeki...lumayan hadiah tu

aqishah said...

wow sukernyer... nak join lagi

umiliza989 said...

wow!!!1nak join...
yang 1klik xbertuah.harap2 yg nie bertuah

link:]
http://norliza989.blogspot.com/2011/05/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

Cik Meifaa' said...

GA ni diiklankan disini..

http://gift4blogger.blogspot.com/2011/05/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

aqishah said...

sy dah join tau

http://marissaqaisara.blogspot.com/2011/05/rakan-1-klik-2-giveaway.html

tq

Semut Senyum said...

saya nak join tapi tak pandai

tiefazatie said...

best2..ifa join yaa..

id followeR: tiefazatie

link n3: http://tiefazatie.blogspot.com/2011/06/rakan-1-klik-2nd-giveaway.html

ifa dh buat semua syarat2 tue..tgl kne komen2 je..hihi
tq!

IntaNBerliaN said...

Ibu Alisha dah join..

http://intanberliangacontest.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

TQVM

mama shifa said...

turut serta mana tahu ada rezeki di sini
http://mamakawai.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

Mia said...

Mia nak join.. :) mana tau ada chance.. heheh..
sekarang nak mula lah misi menerjah setiap entri.. :P

http://mizhmia-gaandc.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

PinkUmmi said...

join :)

http://pinkummi.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

Nannyy NanO said...

MaK aih..meriahnye hadiah dia!!! kite nak joint!!! kite nak joint!!

amiraliyana said...

joined!

http://amiraliyanacaribelog.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

cik said...

jijah join...


tgglkan nak komenkan entry byk2 je..

http://cikjijahpages.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

amniey91 said...

cik Am join ye
http://amniey91.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

♥CHaRa♥ said...

join..

http://chocolatexoxos.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

♥CHaRa♥ said...

chara join..

http://chocolatexoxos.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

lupa plak dah bg ke blm link blog.hihi

tq;)

Azie Azman said...

azie pun join jugak =D

harap-harap ade la rezeki azie ;)

http://azieazman.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

Sarah Naiema said...

Sarah join! ^_^

http://sarahnaiemah.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

cikbintang said...

cikbintang join!!!
trima ksih wt GA ni

http://bintanghatygiveaway.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

Innanie | Ariffin said...

http://coklateyes.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html


JOIN!!!

Sarah Naiema said...

Nie sara punye:

http://sarahnaiemah.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

meoww cat said...

join...

http://contestngiveaway.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

annur_islam said...

salam ukhwahh..saya joinn..:)

id Follower : Imtifa_annur/annur_islam

http://annurgiveaway.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

Thanks...:)

Joel Leslie said...

Hello Rakan 1Klik ! :)
saya join .. :D

ID: Joel Leslie

http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

thank you very much :)
have a great day !

lizawati said...

nak join jugak la...menarik hadiahnye...t

ita said...

http://ita-contest.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

ita @ atiron_2000 dah joint

lizawati said...

join yer
entry link :http://sitizahrah2009bunga.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

Ummu Ukasyah said...

Join ya..

http://anakkuanugerahterindah.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

Wan_hazel said...

wan dah join...tak perlu wat entri kontes kan...


http://wanhazel.blogspot.com/


leh lah komen banyak2 kat sini..ehehhe..

Si kOtAk HaTi said...

assalamualaikum...(^_^) thanks cz sudi wat giveaway nie...usaha rakan1klik sgt brilliant..hehe

Wan_hazel said...

admin..nape tak reply??perlu wat entri ke pasal kontes nie...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam.Dah join!!

http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

AtiQah said...

i'm join.. yeaaayyy^^

http://forbiddentqa.blogspot.com/2011/06/blog-rakan-1-klik-2nd-give-away-contest.html

fara anak abah said...

saya join

id:fara anak abah

http://jommenang.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

kaseh suchi said...

joined~

http://sesucikasehsuchi.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

id: kaseh suchi

Si kOtAk HaTi said...

Si Kotak Hati also join this giveaway...

http://www-positive-broad-spectrum.blogspot.com/2011/06/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

bagus juga boleh join giveaway nie...sambil beri pendapat, boleh tahu isu-isu semasa dan info yang bermanfaat. (^_^)

terima kasih rakan 1 klik...

fiezahkecik said...

http://fiezahkecik.blogspot.com/2011/06/rakan-1-klik-2nd-giveaway-jom-join.html

saya join ye :)

pinkcolour82 said...

http://pinkcolour82.blogspot.com/2011/07/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

CIKMALA JOIN SEKALI.............

Izan Ishak said...

izan join~

http://diariummi-contest.blogspot.com/2011/07/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

Syifa said...

syifa_missapple join !!
http://syifa-mylifestory.blogspot.com/

farahd101 said...

sudah join and follow!

http://bloomy-day.blogspot.com/2011/07/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

KyLeLina said...

Hadiah yang sungguh menarik. Saya nak join jugak.

dah follow
dah letak banner di sidebar
dah list kan di bloglist
dah wat entry
ni link entry
http://menariksanasini.blogspot.com/2011/07/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

pasni saya akan komen banyak2 yer.

KyLeLina said...

nak join gak.

dah wat sume syarat2.

http://menariksanasini.blogspot.com/2011/07/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

nanakimie said...

hadiah yang sangat2 best! jom kengkawan meriahkan giveaway neh..rugi tak join!:)

kaseh suchi said...

ramainye kawan2 join..memang nak kena komen kasik gempaq nieh..hahaha

Wan_hazel said...

cepat cepat semua join,,,lagi ramai ,,,lagi best...seronok join ramai...Wan dah...hehehe

Wan_hazel said...

makin hari makin menarik lak Rakan1 klik nie..Hope semua yang menyertai nie bukan saje sekadar mengomen entri tapi mengambil iktibar dan info yg dibincangkan..

Dan tak lama lagi GA rakan1 klik nie akan tamat..Wan harap semua pengomen yang menyertai GA nie tidak akan hilang bila GA nie dah tamat,,,


Paling Wan suka ialah..Blogger berbalas komen antara satu sama lain..ini kerna Blogger mempunyai lain lain pendapat dan hendak mencari konklusi dari topik yang dibincangkan..

zarahanggun said...



Saya juga ada giveaway gift contest utk d beri pd semua org ..senang aje .. sila klik link ayat ini.

TQ tuan tanah saya join as follower tuan tanah sbb bg tumpang lalu dan kalau sudi follow lah balik yer. Muahhhz

zarahanggun said...



Saya juga ada giveaway gift contest utk d beri pd semua org ..senang aje .. sila klik link ayat ini.

TQ tuan tanah saya join as follower tuan tanah sbb bg tumpang lalu dan kalau sudi follow lah balik yer. Muahhhz

azy said...

salam..

dh jadi rakan 1klik^^
semoga terus menulis artikel yg bernas=)

http://fawwaznuha.com/2011/07/rakan-1klik-2nd-giveaway/

id: azyatun@fawwaznuha

Cik Nani Noraini said...

Setuju dengan Wan Hazel. CNN dapat tau contest nie pun daripada blog Wan Hazel. Credit to him.. :)

Contest yang sangat menarik, hadiah pun woww woww woww.. *excited*

Mari beramai-ramai memeriahkan contest nie. Ukhwah fillah Abadan abadaa.. :)

Wan_hazel said...

CNN...hadiah wow kan..ajak lagi banyak member join..ehehhe...baru best..CNN lepas nie komen lah banyak2 kat sini ye..yg penting komen tu tak terkeluar tajuk..ahahha

ALVAS-87-CONTEST said...

saya join..

id : alvas

http://alvas-87-contest.blogspot.com/2011/07/rakan-1klik-2nd-giveaway.html

ALVAS-87-CONTEST said...

hadiah yang sngat menarik..
memang menarik peserta untuk join la.. kalau dapat kamera tu mmg best la raya ni.. :)

ALVAS-87-CONTEST said...

syarat num 4 tu kena komen kat mane. sini ke?

ALVAS-87-CONTEST said...

blog rakan 1klik sangat berguna..
ditulis oleh penulis Jabatan Penerangan Malaysia...
menyajikan maklumat santai dan sarat buat semua..
semoga berguna buat pembaca..

mencari maklumat di sana sini..
blog rakan 1klik penuh informasi..
ayuh kita selalu ke sini..
kerana kita akan dapat banyak inspirasi..


Komen di entry kawan sudah..
Komen di sini juga sudah..
kalau la dapat menang hadiah..
terasa sangat-sangat bertuah..


Kamera Digital hadiah pertama..
buat salah seorang peserta..
ayuh kita memeriahkannya..
masa yang ada jangan kita leka..


kalau menang hadiah pertama..
senangnya rasa dalam hati..
kalau menang kedua ketiga..
tetap saya berbesar hati..

ALVAS-87-CONTEST said...

wahh.. hadiah Sumbangan daripada orang-orang hebat tu..
(YBhg. Ketua Pengarah, Timbalan Ketua Pengarah (Penerangan Strategik) Jabatan Penerangan Malaysia, Pengarah dan Timbalan Pengarah Bahagian Penerbitan Dasar Negara.)

berbaloi-baloi la siapa yang dapat erk.. guck luck semua..

Wan_hazel said...

kontes pun dah tamat...tak bermakna wan akan tggalkan rakan 1 klik..rakan 1 klik banyak info dan penuh dgn manfaat...

plg best leh kenal dgn admin semua..

dan salam Ramadhan dari Wan sekeluarga Buat admin2 yang beragama Islam semua..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...